Jardins de Miramar i Mirador de l'Alcalde | Hop on Hop Off Barcelona

A partir del 2 de juliol, el Barcelona Bus Turístic torna a circular pels llocs més emblemàtics de la ciutat. T'hi esperem!

  • Inici
  • Jardins de Miramar i Mirador de l'Alcalde

Jardins de Miramar i Mirador de l'Alcalde

Un balcó amb vistes al mar i a la ciutat

Hola Barcelona, your travel solution

A més de les vistes, aquest mirador, situat a la muntanya de Montjuïc, és un espai artístic, amb un mosaic, una font i diverses escultures. El Mirador de l’Alcalde és un lloc des d’on podreu gaudir de la vista del port, el mar i les platges en un ambient tranquil i assolellat.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Mirador de l’Alcalde?

El mirador de l’Alcalde és en realitat un jardí a prop del Castell de Montjuïc amb vistes excepcionals sobre la línia costera de Barcelona. El mirador es va dedicar a l’alcalde Josep Maria Porcioles, que el va inaugurar l’any 1969. Tant el jardí com el mosaic de 420 m2 van ser dissenyats per Joan Josep Tharrats. El paviment va ser realitzat amb materials com còdols, llambordes, culs d’ampolla o filaments, tan originals que el mosaic forma part del patrimoni artístic de la ciutat.

El Mirador es distribueix en replans connectats amb trams d’escales i al centre del parc, punt de partida dels camins, els parterres i les zones de repòs, trobem un estany amb una font ornamental dissenyada per Carles Buigas, autor de la Font Màgica de Montjuïc. A la zona superior també trobem dues escultures destacades: "L'Homenatge a Barcelona" de l'escultor Josep Maria Subirachs, i la popular "Sardana", obra de Josep Cañas que sembla dansar per donar la benvinguda als visitants.

 

Com arribar al Mirador de l’Alcalde?

El Mirador de l’Alcalde es troba a l’última parada del Telefèric de Montjuïc, que podeu agafar amb la parada que porta el nom del telefèric de la Ruta vermella del Barcelona Bus Turístic.

Si voleu fer una passejada per les zones verdes de Montjuïc, podeu baixar a la parada Miramar – J. Costa i Llobera de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic i seguir la carretera de Montjuïc fins a arribar a la Plaça de la Sardana, des d’on podeu accedir al mirador.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Des de fa segles Miramar ha estat el mirador privilegiat per veure la ciutat, i hi ha diversos gravats dels segles XVI-XVIII on es dibuixa la ciutat des d’aquest punt.
  • Consell del barceloní: Si vols les millors vistes de Barcelona, a l’estiu ves-hi a primera hora, quan el cel està més net.
  • Imprescindible per a: Allunyar-te de l’enrenou de la ciutat.