Parada MACBA - CCCB | Hop on Hop Off Barcelona

Hem dissenyat una ruta molt especial per la ciutat de Barcelona, guiada en viu en català i castellà. Fes ara la teva reserva Barcelona Panoràmica! Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial.

Parada MACBA - CCCB

Hola Barcelona, your travel solution

Baixant a aquesta parada podreu explorar el bulliciós barri del Raval, contemplar joies de l’arquitectura gòtica i neoclàssica i visitar dos importants enclavaments culturals: el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

La porta al barri del Raval

El Raval es va originar al segle XIV al voltant de convents i cultius, i durant el seu primer període d’urbanització, va acollir edificis dedicats als serveis, com ara hospitals, orfenats i leproseries. D’aquesta primera època encara es conserva l’Antic Hospital de Santa Creu, que va ser l’hospital general de la ciutat de Barcelona des de l’any 1401 fins al 1926, i que avui dia acull la Biblioteca de Catalunya. Es tracta d’un grandiós edifici gòtic de tres naus, que comparteix recinte amb la Reial Acadèmia de Medicina, que pertany al segle XVIII i que constitueix una de les obres més importants de l’arquitectura neoclàssica a Barcelona. Al seu interior, podreu veure un amfiteatre anatòmic i una curiosa taula de dissecció del segle XVIII.

El Raval actual és un barri que ha estat totalment revitalitzat, en bona part gràcies a la a centres culturals claus en el panorama cultural de la Barcelona post olímpica. El primer a inaugurar-se, l’any 1994, va ser el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), un centre avantguardista que va néixer de l’antiga Casa de la Caritat, en una obra de reconversió que va guanyar el premi FAD de disseny. Tan sols un any després, al costat del CCCB però amb la seva entrada principal orientada a la plaça dels Àngels, s’obria el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), una impressionant construcció de vidre i alumini blanc, obra de Richard Meier, que va canviar tota la fisonomia de la plaça i ràpidament es va convertir en un símbol del nou Raval. El MACBA és, des de llavors, el gran museu d’art contemporani en el qual es van reunir diverses col·leccions d’art contemporani que es trobaven repartides a altres indrets de la ciutat.

Molt a prop d’aquests centres culturals podreu contemplar un edifici clau en el moviment racionalista, el Dispensari Antituberculós, dissenyat per arquitectes del col·lectiu GATPAC com Josep Sert.

Què veure