Barri de Sant Antoni / Mercat de Sant Antoni | Hop on Hop off Barcelona

15/12: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 16 h.

  • Inici
  • Barri de Sant Antoni / Mercat de Sant Antoni

Barri de Sant Antoni / Mercat de Sant Antoni

El millor exemple de l’arquitectura del ferro a Barcelona

Hola Barcelona, your travel solution

Un barri popular i comercial que compta amb el mercat més gran de Barcelona, obra d’Antoni Rovira i Trias, que va ser construït als tallers de la Maquinista Terrestre i Marítima. El mercat de Sant Antoni, totalment renovat, és el centre neuràlgic d’un barri que en els darrers temps s’ha convertit en un punt de referència pels joves urbanites.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar Sant Antoni?

El barri de Sant Antoni té el seu origen en el convent de Sant Antoni Abat aixecat al segle XV a tocar de la muralla de Barcelona, mentre que el seu famós mercat es remunta a mitjans del segle XIII, quan el comerç d’encants es va aplegar de forma improvisada  fora de les muralles. La imponent construcció de ferro que coneixem avui es va construir entre 1879 i 1882 per l’arquitecte Rovira i Trias, inspirat en els edificis de les Halles de París, i des dels seus inicis va reunir tres mercats en un: alimentari, Encants i dominical.

El mercat ocupa la totalitat d’una illa de l’Eixample i està estructurat mitjançant 4 cossos que formen una creu sobre les diagonals del quadrat de l’illa. A la intersecció de les quatre naus, destaca un element octogonal a manera de cimbori que sobresurt per sobre la teulada. El mercat impressiona no només per la seva mida (és el més gran de Barcelona, amb més de 12.000 m² de superfície total) sinó també per la qualitat del disseny, de l’estructura i dels elements decoratius, que el converteixen en el millor exemple d’arquitectura de ferro de la ciutat

L'edifici va tancar el 2007 per una remodelació integral. L’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Municipal de Mercats van convocar un concurs per reformar-lo i el projecte de restauració guanyador va ser el dels arquitectes Pere Joan Ravetllat, Carme Ribas i Olga Schmid. Durant les obres de remodelació es va trobar el baluard de Sant Antoni, un dels 11 que tenia la muralla medieval, una masia agrícola del segle XVI i fins i tot un tram de via romana, que es mostraran en zones museístiques incorporades al projecte de restauració. Després de la reforma, el mercat ha guanyat en superfície (ocupa 30.000 m2, dels quals aproximadament la meitat es destinen a superfície comercial). A més, s’han recuperat els antics patis interiors com a places públiques.

El barri de Sant Antoni disposa d’un mercat amb instal·lacions completament renovades en una zona en la qual han aparegut, durant l’última dècada, un munt de noves botigues, bars i locals d’oci, que l’han situat com a un dels districtes amb més vida de Barcelona.

 

Com arribar al barri de Sant Antoni?

El barri de Sant Antoni està delimitat per la Gran Via de les Corts Catalanes (des de plaça d'Espanya fins a plaça de la Universitat), la Ronda de Sant Antoni, la Ronda Sant Pau i l'avinguda del Paral·lel. Podeu explorar-lo fàcilment des de la parada de la Plaça Espanya de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Els diumenges, el mercat de Sant Antoni canvia de cara i deixa pas al món del col·leccionisme. Al mercat dominical hi podeu trobar llibres de segona mà, còmics, videojocs, CD’s i vinils, àlbums, segells, etc.
  • Consell del barceloní: Sant Antoni és un dels barris de moda de Barcelona. És un bon lloc per prendre una copa o fer un sopar informal.
  • Imprescindible per: Aquells qui vulguin viure la vida de barri de Barcelona.