Parada Barri Gòtic | Hop on Hop Off Barcelona

Gaudeix ara dels nous bitllets de 24 i 48 hores del Barcelona Bus Turístic. Compra ja els teus bitllets i aprofita al màxim la visita!

Amb motiu de la Cursa Jean Bouin, diumenge, 28 de novembre, el servei del Barcelona Bus Turístic patirà afectacions durant tot el matí, fins a les 14.00 hores. Informa-te’n a les parades o amb el personal del servei.

Parada Barri Gòtic

Hola Barcelona, your travel solution

Parada essencial per contemplar els monuments més antics de la ciutat i viatjar a través de la història. Passejant pel Barri Gòtic us traslladareu de la Barcino romana, fins a la ciutat cosmopolita del segle XX, passant per l’esplendor de l’edat mitjana i de l’art gòtic català, que ha batejat el barri.

L’ànima de Barcelona

La parada del barri Gòtic de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic està situada a la Via Laietana, que es va obrir als anys 30 del segle XX per enllaçar l’Eixample amb el mar.

El barri Gòtic és el nucli històric de Barcelona, on podreu veure seccions de la muralla romana que rodejava Barcino i les columnes d’un temple dedicat a August que es va aixecar fa més de 2000 anys al cim del mont Tàber. Molt a prop, trobareu el barri jueu del Call i la Plaça Sant Jaume, que encara concentra els òrgans del poder administratiu.

Però com diu el seu nom, al barri també trobareu importants edificis del gòtic civil i religiós, com la Catedral o el ric Conjunt Monumental de la Plaça del Rei, format per la sala del tron dels comtes de Barcelona, una capella, un mirador i un palau gòtic que va ser traslladat pedra a pedra des de la via Laietana i que està integrat a la seu del Museu d’Història de Barcelona.

El conjunt arquitectònic que va ser residència comtal també acull el Museu Frederic Marès, des d’on es pot accedir al verger, antic jardí dels comtes. Gòtiques són també l’església del Pi, que forma, amb les dues placetes que l’envolten, un dels racons més encisadors del barri, i la basílica dels Sants Just i Pastor, fundada sobre una església romànica i considerada més antiga de la ciutat.

Ja del segle XIX destaca la porticada Plaça Reial construïda als terrenys que van deixar lliures les desamortitzacions de 1835 i decorada amb fanals dissenyats per Gaudí i el carrer Ferran que havia de connectar Les Rambles amb el Parc de la Ciutadella i que va ser un dels principals carrers comercials de l’època.

Què veure