Basílica de la Sagrada Família | Barcelona Bus Turístic

Amb motiu de la Cursa Jean Bouin, diumenge 25 de novembre, algunes parades de les Rutes Vermella i Blava quedaran afectades de 9 a 15 hores aproximadament. Informa-te'n a les parades.

  • Inici
  • Basílica de la Sagrada Família

Basílica de la Sagrada Família

L’obra culminant de Gaudí

Hola Barcelona, your travel solution

L’obra culminant de Gaudí

L’església més famosa del món és la culminació de la creativitat gaudiniana.

La Sagrada Família és la icona més recognoscible de Barcelona i l’obra mestra d’Antoni Gaudí. És un homenatge a la fe cristiana que enalteix la família de Natzaret com a model de família unida representada en un temple de planta basilical de creu llatina amb cinc naus, un creuer de tres naus i un absis amb deambulatori molt ampli que té set capelles poligonals i dues escales de cargol que pugen als cors.

Declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 2005, la Sagrada Família és un temple expiatori; com a tal, la seva construcció depèn de donatius i per això està previst que s’acabi el 2026, més de 140 anys després de l’inici. Serà aleshores quan es vegi completat el somni de Gaudí, en el qual 18 torres dedicades als evangelistes, els apòstols, la Mare de Déu i de Crist, s’elevaran cap al cel.

Gaudí va dedicar els seus últims 15 anys de vida exclusivament a la Sagrada Família, obra que significa la síntesi de tota la seva evolució arquitectònica, on els arcs catenaris, els hiperboloides, les columnes de doble gir, les escales helicoïdals i el trencadís arriben al seu màxim esplendor. El simbolisme és un dels elements més importants del temple, visible sobretot en les seves tres façanes principals: la del naixement de Crist, la de la Passió, mort i resurrecció; i la de la Glòria, encara en construcció.

L’entrada a la Sagrada Família és imprescindible en qualsevol visita a Barcelona i és tota una experiència on la pedra cobra vida i s’exalten els valors del cristianisme en una obra d’art total.

 

Punts d’interès

  • Nau central
  • Torres
  • Façana de la Passió
  • Façana del Naixement
  • Cripta